Comfort, elegant en praktisch

Comfort, elegant en praktisch

Platte gekleurde pet

De platte gekleurde pet of wel de Flat color cap komt van oorsprong uit Engeland.

De gekleurde platte petten zijn er in allerlei variaties, met bolling, eendenbek vorm, met knopje bovenop, rond, overhangend, met klep, zonder klep, met oor bescherming of zonder, enz. De pet is in heel veel verschillende modellen voor dames of heren, vormen, kleuren en details te verkrijgen. Voor iedere gelegenheid is er wel een platte gekleurde pet te vinden. Maar nog steeds gemaakt om te dragen en bescherming te geven tegen kou, vaak ook tegen wat regen en of  de zon, voor zowel hem als haar, ze zijn dus toch ook praktisch, zodat met een heerlijke wandeling u zo goed als beschermd bent tegen de elementen van de natuur.

Pasvorm

Een platte gekleurde pet, zoals de Hatland Parsons Wool pet gaat naar het hoofd zitten. Kortom, de platte gekleurde pet heeft een heerlijk, natuurlijk zittende pasvorm, mits natuurlijk gemaakt van mooie materialen, is hij tijdloos maar heeft toch een uitstraling! Een platte gekleurde pet is vaak ook crushable en kunt u hem oprollen of opvouwen om hem makkelijk mee te nemen of op te bergen, ook handig voor op reis!

Merken

De merken met de mooiste modellen en kwaliteit platte gekleurde petten zijn: Mayser, Hatland, Robinsen, City Sport, Fiebig en Kangol.

Materiaal en kleur

De platte gekleurde petten zoals de Hatland Parsons Wool pet zijn allemaal net even anders van model en worden  gemaakt van wol, vilt, leer, nappa, katoen, jute, stro of een combinatie van materialen in heel veel verschillende kleuren en details. Want de platte gekleurde petten zijn niet alleen meer verkrijgbaar in de bruin of zwart tinten, u kunt uw platte gekleurde pet laten matchen met uw kleding of accessoires voor de finishing touch !

Pet als bescherming

Sommige platte gekleurde petten zijn van waterafstotend materiaal gemaakt b.v. leer, katoen met een polyester coating, katoen met een wax coating, waardoor ze  bestand zijn tegen regen en zijn de platte gekleurde pet zoals de Hatland Parsons Wool pet dan ook nog mooi gevoerd dan heeft kou geen kans dit zijn dan meer de outdoor petten voor o.a. de jacht, golf, outdoor !

Stijl

Dus gaat u voor netjes, chique, casual, feestelijk, trendy, modisch, te paard of te voet, backpacken of als traveller de wereld in, neem uw platte gekleurde pet mee en u geniet véél meer!

Platte gekleurde pet

Bekijk de hoed hier, in onze winkel!

Hoofmaat opmetenMeet op de juiste manier

Omvang van het hoofd (cm)

Met een centimeter dicht boven de oren kunt u de omtrek van het hoofd meten. Begin op een punt en wikkel de centimeter om het hoofd tot aan het beginpunt. Het aantal centimeters is dan de hoedenmaat.

In onze online winkel treft u bij elke artikel de maattabel aan met de juiste gegevens